Misschien is het leuk een gezicht te hebben bij degene achter Reander. Waar zal ik beginnen? Mijn naam is Anne Knipping. Ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Al tijdens mijn studie werd me duidelijk dat ik graag het verhaal áchter een kunstwerk wil overbrengen. Hoe maak je een kunstwerk leuk, spannend, interessant, verklaarbaar? En hoe doe je dat voor alle doelgroepen? Jong en oud, leek en specialist? En dus kwam ik terecht bij het Drents Museum, als museumdocent (duur woord voor rondleider). Daar kon ik naar hartenlust vertellen over kunst, maar al snel wilde ik mijn enthousiasme voor kunst delen met een breder publiek, via tekst. Dat kwam mooi samen toen ik werd gevraagd om (tentoonstellings-)teksten te schrijven, onder andere bij The Glasgow Boys en Window of my Eyes, 75 jaar Harry Muskee.

Ondertussen was ik in toenemende mate geïnteresseerd in de stroming van het Hedendaags Realisme, en dan voornamelijk de werken die verhandeld werden in de galeriewereld. Ruim twee jaar ben ik nu projectleider bij een kunsthandel. Daar heb ik kunstenaars leren kennen, tentoonstellingen opgebouwd, evenementen georganiseerd en nog veel meer teksten geschreven. Een ervaring van onschatbare waarde.

Eén ding viel op in mijn gesprekken met klanten en collega’s: veel mensen vinden het leuk om naar kunst te kijken vanaf hun eigen bank, in hun eigen woonkamer. Lekker op de tablet of PC. Maar dan wel goede kunst, en het liefst allemaal bij elkaar. En daarom heb ik na veel gesprekken met galerieën Reander opgericht: een permanente online kunstbeurs met kwaliteitsgarantie. En hier zijn we dan, alweer meer dan een jaar verder. Ik hoop dat u geniet van de mooie kunst. En als u vragen, opmerkingen, aanvullingen of complimenten heeft, dan weet u me nu te vinden.

Veel kijkplezier gewenst,

Anne